Askcafe.Com.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gizlilik Politikası
  • Sohbete Başla!
İletişim

Ücretsiz Sohbet Odaları, Sohbet Sitesi, Mobil Sohbet

Sohbet Girişi

Sohbet'e Bağlan

Eski Sürümle Bağlan

Webten Radyo Dinle


Tabakta dağılmayan su böreği ustalık ister! Hazırını unutturacak, iyice harmanlayın

admin Nisan 2 2025  Etiket: Böreği Yorum Yok

43 yıllık börekçi ustası, su böreğini yaparken kullandığı sırları paylaştı. Eğer siz de su böreği yaparken hamurunuz dağılıyor, sert oluyor ya da böreğiniz fazla kuru kalıyorsa, ustaların uyguladığı püf noktalarıyla mükemmel su böreği tarifi hazırlayabilirsiniz.

Su böreğinin hazırlık aşaması dışarıdan bakıldığında kolay gibi görünebilir. Ancak ustalık gerektiren bir işlemdir. 43 yıllık börekçi Ramazan Haydaroğlu dağılmayan su böreğinin sırrını verdi. 

Usta börekçi, dağılmayan su böreğinin nitelikli ürünlerle hazırlanması gerektiğini söylüyor. En kaliteli malzemeleri seçerek ve ölçülerine dikkat ederek hazırlamanız gerektiğini belirtiyor. Özellikle yumurta ve un ikilisinin iyice harmanlanması gerekiyormuş.

Su böreği yaparken unutulmaması gereken püf noktalardan biri de hamurun dinlendirilmesidir. Yeterince dinlenmediğinde, istenen incelikte açılması zorlaşıyormuş. Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 30-40 dakika dinlendirmeniz gerekiyor. 

Malzemeler

Hamur için:

6 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su
Aldığı kadar un (Birazcık sert bir hamur olacak)

İç harcı için:

250 – 300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Aralarına sürmek için:
150 gr tereyağı (eritilmiş)
Haşlamak için:

Bol suTuz

İlk olarak geniş bir yoğurma kabına yumurtaları kırın ve üzerine tuzu ekleyin. Yarım çay bardağı suyu ilave edin ve karışımı çırpın.  Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur biraz sert olacak, ama yoğurdukça kıvam alacaktır. En az 10-15 dakika yoğurun. 

Elinize yapışmayan, sert ama elastik bir kıvam aldığında yoğurma işlemini bırakabilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru beze yapıp üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat kadar dinlendirin. Ardından dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı un serpilmiş tezgahta incecik açın. Açtığınız yufkaları kurutmadan bir örtünün üzerine serin.

Yufkaları haşlamak için büyük bir tencerede bol su kaynatın ve içine tuz ekleyin. Tek tek kaynar suya atın ve yaklaşık 30 saniye kadar haşlayın. Soğuk su dolu bir kaba alın ve hemen çıkarıp süzgece koyun. Haşlanmış yufkaları tepsiye kat kat dizin. Orta kata geldiğinizde peynirli harcı ekleyin ve üzerine tekrar yufka sererek aynı işlemi devam ettirin.

Hazırladığınız böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. İlk 20 dakika kontrollü pişirebilirsiniz. Ardından ısıyı 200 dereceye çıkararak üzerinin güzelce kızarmasını sağlayın. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirebilirsiniz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz? Cevabı iptal etmek için tıklayın.


Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Diğer Yazılar

No Resim

Gülçin Ergül’ün ‘Hepsi’ isyanından sonra Cemre Kemer’den paylaşım! ‘Yıllardır sarmal gibi’

‘Hepsi’ grubu bir döneme damga vurmuştu. O dönemde gruptan ayrılan Gülçin Ergül yıllardır yaptığı açıklamalarla gündeme geliyor. Son olarak Katarsis’e katılan isim ‘Bunları hiçbir yerde anlatmadım’ diyerek şaşırtan ifadeler kullandı. Bu açıklamaların ardından eski grup arkadaşı Cemre Kemer’den paylaşım geldi.

Survivor gerilimi canlı yayına sıçradı! Nagihan Karadere açtı ağzı yumdu gözünü: Almeda’yı destekliyor mu?

Survivor denilince akla gelen isimlerden biri Nagihan Karadere.

korku kapani 4 turkce dublas

MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı pazar günü gerçekleştirilecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden yapılan açıklamada, MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’nın pazar günü yapılacağı bildirilerek “Sınav günü 7 bin 718 kişi görev yapacak” denildi.

Copyright 2025 ©

Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek sohbet chat Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Kalıcı Bağlantılar

Kelebek Sohbet
Mobil sohbet odalari
Eski Sürüm sohbet
Mynet sohbet
Chat Sohbet Odaları

Sohbet Sitesi