Askcafe.Com.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gizlilik Politikası
  • Sohbete Başla!
İletişim

Ücretsiz Sohbet Odaları, Sohbet Sitesi, Mobil Sohbet

Sohbet Girişi

Sohbet'e Bağlan

Eski Sürümle Bağlan

Webten Radyo Dinle


Soğanın keskin tadını alıp götürecek! Ne koku ne acılık kalıyor, sütlü lezzet sırrı

admin Mart 26 2025  Etiket: Yorum Yok

Soğan çiğ olarak salatalarda, sandviçlerde, kısırda, pişmiş olarak ise yemeklerde sıkça kullanılır. Ancak çiğ soğan tüketirken en büyük sorunlardan biri soğanın acı ve keskin tadıdır. Aynı zamanda gözleri de rahatsız edebilir. İşte soğanı daha yumuşak, tatlı ve lezzetli hale dönüştürmenin yolu.

Soğanın içerisindeki sülfür bileşenleri bulunur. Bu bileşenler, soğan doğrandığında veya kesildiğinde havaya salınarak hem acılığa hem de gözlerde yanmaya yol açabilir. Son derece rahatsız edici olan bu sorunu önlemek mümkün.

En pratik ve etkili yöntemlerden biri, doğranmış soğanı bir süre suyun içinde bekletmek. İlk olarak soğanı doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine soğuk su ekleyerek 10-15 dakika bekletebilirsiniz. Daha sonra süzerek salatalar ve yemeklerde kullanabilirsiniz.

Soğanın acılığı havadaki partiküllerin göze temas etmesinden de kaynaklanır. Buzlu su kullanırsanız, soğandaki asidik bileşenlerin çözünürlüğünü artırabilirsiniz. Böylece acı azalmış olacak. Doğradıktan sonra bir kabın içerisine yalnızca su değil, buz da ekleyebilirsiniz. 10-15 dakika beklettikten sonra daha gevrek bir dokuya da ulaşır.

Tuz, soğanın içindeki sülfürlü bileşenleri parçalayarak acılığını gidermeye yardımcı olur. Bu yöntem özellikle çiğ tüketilecek soğanlar için faydalı olabilir. Öncelikle doğranmış soğanları bir kaba alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin. Elinizle hafifçe ovalayarak tuzun soğana işlemesini sağlayın. 5 dakika beklettikten sonra soğanları bol suyla yıkayabilirsiniz.

Süt ise sülfürü yumuşatarak soğanın tadında değişiklikler olmasını sağlar. Süt yöntemi, özellikle hamburger ve sandviçlerde kullanılacak soğanlar için ideal bir seçenektir. Soğanı doğradıktan sonra bir kaba süt ekleyip soğanları içinde bekletin. Bu işlem sayesinde soğan daha tatlı ve kremalı bir dokuda olur.

Bir başka alternatif de şeker kullanımıdır. Şeker, soğanın keskin tadını dengeleyerek daha tatlı hale getirebilir. Bir bardak suya 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip karıştırın. Doğranmış soğanları bu şekerli suyun içine koyun ve 5-10 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kullanabilirsiniz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz? Cevabı iptal etmek için tıklayın.


Diğer Yazılar

No Resim

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı’nda trafikte alınan önlemlere ilişkin konuştu. Yerlikaya, “Bu bayrama özel aldığımız tedbirler. 3 bin gizli yolcu var. Önde şoförü çok rahat izleyebileceği koltuklardan bilet alıyoruz >>>

Gülçin Ergül’ün ‘Hepsi’ isyanından sonra Cemre Kemer’den paylaşım! ‘Yıllardır sarmal gibi’

‘Hepsi’ grubu bir döneme damga vurmuştu. O dönemde gruptan ayrılan Gülçin Ergül yıllardır yaptığı açıklamalarla gündeme geliyor. Son olarak Katarsis’e katılan isim ‘Bunları hiçbir yerde anlatmadım’ diyerek şaşırtan ifadeler kullandı. Bu açıklamaların ardından eski grup arkadaşı Cemre Kemer’den paylaşım geldi.

Survivor gerilimi canlı yayına sıçradı! Nagihan Karadere açtı ağzı yumdu gözünü: Almeda’yı destekliyor mu?

Survivor denilince akla gelen isimlerden biri Nagihan Karadere.

korku kapani 4 turkce dublas

Copyright 2025 ©

Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet mobil sohbet sohbet odaları mynet chat sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Kalıcı Bağlantılar

Kelebek Sohbet
Mobil sohbet odalari
Eski Sürüm sohbet
Mynet sohbet
Chat Sohbet Odaları

Sohbet Sitesi